Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμου

O Csatary κατηγορείται για το θάνατο 15.700 Εβραίων.Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμουO Laszlo Csatary, o ξακουστός και άφαντος ναζί εγκληματίας πολέμου, ετών 97, συνελήφθη στη Βουδαπέστη.
Ήταν επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Košice της Σλοβακίας, όπου πολλοί Εβραίοι ζούσαν εκεί και δολοφονήθηκαν ή στάλθηκαν στο Άουσβιτς της Πολωνίας.
Ο ίδιος δηλώνει αθώος και επιμένει πως το μόνο που έκανε ήταν να «εκτελεί εντολές». Ο Csatary κατηγορείται για τρομερά εγκλήματα - μαστίγωνε γυναίκες και τις ανάγκαζε να σκάβουν τάφρους και ορύγματα με γυμνά χέρια. Μετά τον πόλεμο ο Csatary καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά πρόλαβε και διέφυγε στον Καναδά.
Εκεί παρίστανε τον Γιουγκοσλάβο κάνοντας εμπόριο έργων τέχνης. Το 1995 οι καναδικές αρχές κατάλαβαν την πραγματική του ταυτότητα και τον έστειλαν στην Ουγγαρία.
Ο Csatary ζούσε εδώ και 17 χρόνια στη Βουδαπέστη, χρησιμοποιώντας μάλιστα και το πραγματικό του όνομα!
Με βάση πληροφορίες, δημοσιογράφοι της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun είχαν βρει το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ο Csatary και του χτύπησαν την πόρτα. Εκείνος άνοιξε και είπε "Δεν έχω κάνει τίποτα, φύγετε από εδώ", πριν να τους κλείσει την πόρτα.
Οι πληροφορίες για τον ίδιο είχαν διαβιβαστεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου