Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το υπερθέαμα της Παρασκευής Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου Περισσότερα: Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου
Ένα εντυπωσιακό θέαμα ετοιμάζουν οι Βρετανοί για την Παρασκευή και ώρα Ελλάδας 23.00 (τοπική ώρα 21.00).
Τρεις ώρες γεμάτες χρώμα, μουσική και βρετανική εσάνς! Δέκα χιλιάδες άνθρωποι θα λάβουν μέρος στην τελετή, ενώ πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να δουν το εκπληκτικό θέαμα που ετοίμασε η ομάδα του καλλιτεχνικού διευθυντή, Danny Boyle.

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σύμφωνα με «Τα Νέα», θα μετατραπεί σε βρετανική ύπαιθρο. Τίτλος της τελετής θα είναι «Isles of Wonder» («Θαυμαστές Νήσοι»), εμπνευσμένος από το έργο του William Shakespeare «Η Τρικυμία».
Η τελετή θα ξεκινήσει με τον ήχο της μεγαλύτερης καμπάνας στον κόσμο, η οποία φτιάχτηκε πριν από 442 χρόνια. Θα παιχτεί έπειτα ένα video στο οποίο θα εμφανιστεί η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Daniel Craig ως James Bond. Ένας κασκαντέρ θα πέσει με αλεξίπτωτο στο κέντρο του σταδίου και θα ξεκινήσει η τελετή.
Η τελετή θα συνεχιστεί με το ποιμενικό ειδύλλιο «Η Πράσινη Και Ευχάριστη Γη» που περιγράφεται στο ποίημα του William Blake «Ιερουσαλήμ», το οποίο έχει μελοποιηθεί και χαρακτηρίζεται ως ο ανεπίσημος εθνικός ύμνος.
Το τρίτο σκέλος της τελετής θα παρουσιάζει την αναγέννηση του Ανατολικού Λονδίνου, την περιοχή που θα διεξαχθούν οι Αγώνες, όπου βομβαρδίστηκε ανελέητα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Times», ένα τμήμα της τελετής θα περιλαμβάνει χαρακτήρες από τους παιδικούς ήρωες, όπως ο «Πίτερ Παν», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και του «Χάρι Πότερ». Η μουσική θα έχει κάτι από Beatles, Sex Pistols, αλλά και μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, από το θέμα της ταινίας «Οι Δρόμοι Της Φωτιάς».
Στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ, σχεδόν όλη η βασιλική οικογένεια, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες. Στην τελετή θα παραβρεθεί επίσης η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama μαζί με τις κόρες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου